Expert in het ervaringsgericht werken met jongeren

Nieuws

Vacature jeugdopbouwwerker LEJO

Gepost op 22 Apr 2016 door in Experience-trajecten, Lejo, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

Wij zoeken een ervaren, gemotiveerde voltijdse Jeugdopbouwwerker.

Ben je geïnteresseerd? Lees hier de vacature: Vacature Jeugdopbouwwerker Ronse
Solliciteren doe je door je motivatiebrief en CV door te mailen naar vacature@lejo.be voor 8 mei 2016.

Meer info kan je bekomen via dieter@lejo.be

 

Coördinator Maarten neemt afscheid van LEJO

Gepost op 03 Mrt 2016 door in Experience-trajecten, Lejo, Vrijetijdswerking

Maarten Doise, coördinator van team Jeugdwerk bij LEJO, verlaat ons na een rijkgevuld parcours bij LEJO.

Hij wordt op 18 april coördinator van het BOPteam bij vzw JONG.

Maarten heeft zich 12 jaar ingezet voor LEJO, eerst als jeugdwerker binnen team Jeugdwerk, daarna als coördinator van Jeugdwerk en eXPerience-trajecten.  Zo bouwde hij mee aan een stevig fundament voor het ervaringsleren en de vrijetijdswerking bij LEJO.

Voor dat mooie werk zegt LEJO: Dankjewel!

Maarten

Mohamed versterkt LEJO in Ronse

Gepost op 08 Feb 2016 door in Lejo, Vrijetijdswerking

In Ronse heeft LEJO al een tiental jaar werkingen voor jongeren tussen 12 en 15 jaar (JOWE) en voor 15+ (JOWE MAX). Deze werkingen zijn ondertussen een vaste waarde voor een grote groep jongeren in Ronse en omstreken.

Sinds kort is de opdracht van LEJO in de stad een stuk uitgebreid: We nemen de coördinatie op van het jeugdopbouwwerk in Ronse, en slaan de handen in elkaar met partners als Samenlevingsopbouw en de Jeugddienst.

Mohamed Laghbali (foto) wordt voltijds jeugdopbouwwerker voor LEJO in Ronse. Dieter Dochy gaat een coördinerende rol voor LEJO in Ronse opnemen, en begeleidt de JOWE MAX. Gust Vanhecke neemt de JOWE over van Nicolas.

We werken samen met alle betrokken partners naar een geïntegreerd en toegankelijk aanbod voor jongeren in Ronse.

Mo

Happy Holidays!

Gepost op 21 Dec 2015 door in Experience-trajecten, Lejo, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

Happy Holidays!

Wij wensen jullie een fenomenaal kerstfeest en een spetterend 2016!

En dit aan de hand van een zelfontworpen kaartje van één van onze jongeren.

X. is een toffe, creatieve jongedame die niet altijd haar werk durft delen.
Maar toen wij haar vroegen om een kerstkaartje te ontwerpen, ging ze de uitdaging aan.
En wat een resultaat!

Wij zijn alvast trots op haar werk en zeker op haar!

Dus met deze blije boodschap wensen we jullie het allerbeste toe.

Tot in 2016!
LEJO
happy holidays

Quizwitz for life!

Gepost op 21 Dec 2015 door in Experience-trajecten, Lejo, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

http://www.quizwitzforlife.be/
LIVE OP YOUTUBE!

Tijdens de feestdagen zitten de meeste mensen met hun familie samen voor een uitgebreid feest.
Niet iedereen in Vlaanderen kan van die warmte genieten. Zo blijven vele jongeren die met twijfels en problemen kampen in de kou staan.

We slaan de handen in elkaar met LEJO, een vzw die zich inzet om deze jongeren tegemoet te komen met steun en activiteiten. Ten voordele van hen organiseren we drie live quizzes die we via youtube online streamen. Op die manier kan je van over heel Vlaanderen meespelen vanuit de warmte van je eigen huis. Dat kan in ruil voor een donatie vanaf €1!

12359834_510401135803957_5919332673935025490_n

(meer…)

LEJO voelt zich warm in Wevelgem.

Gepost op 21 Dec 2015 door in Experience-trajecten, Lejo, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

LEJO voelt zich warm in Wevelgem.
Dikke merci CHIRO Wevelgem om een warme actie voor ons te organiseren! ‪#‎musicforlife‬‪#‎dewarmsteweek‬‪#‎huphupallennaarwevelgem‬

KERSTDRINK
Zondag 20 december van 17 TOT 22u
De koer bij het jeugdhuis,
Deken Jonckheerestraat
8560 wevelgem

12373232_951185271628855_4798176655870991046_n

(meer…)

LEJO & BIZON voorstelling SKUNK & discussie – Geert Taghon

Gepost op 06 Okt 2015 door in Experience-trajecten, Lejo, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

LEJO & BIZON voorstelling SKUNK & discussie – Geert Taghon
WANNEER? donderdag 26 november | 20u tot 22u (ingang vanaf 19u30)
LOCATIE JOC Lousbergs | Tarbotstraat 61 | 9000 Gent

Mijn naam is Taho en ik ben zeventien jaar oud. Ik heb geen alledaagse naam, maar ik heb dan ook geen alledaagse ouders, kom niet uit een alledaags gezin. De mensen bij wie ik bijna mijn hele leven heb gewoond, zijn rot, zowel vanbinnen als vanbuiten.’

In Skunk neemt Taho het woord, de enige zoon in een gezin waar alcohol, geweld en seks de hoofdrol spelen. Hij neemt de lezer bij de hand voor een bizarre, aangrijpende maar soms ook gruwelijke tocht door de kamers van zijn leven. Het smerige nest waarin hij als peuter rondloopt. De vochtige donkere kelder waar hij als kind steeds opnieuw naar dezelfde indianenfilm kijkt. De school met zijn vele pesterijen en het onbegrip van mensen die het soms ook goed menen. De instelling met haar eigen regels en misbruiken. Taho heeft maar één doel meer in zijn leven: wraak nemen voor alle leed dat hem is aangedaan.

Geert Taghon schetst in Skunk de gestoorde maar vooral angstige wereld van een labiele jongen: ontluisterend, ruw en rauw, meeslepend en beangstigend. Geert werkt als coördinator in de forensische jeugdpsychiatrie De Patio in Kortrijk. Het boek dat hij schreef is een mengeling van praktijkverhalen van jongeren dat hij doorheen de jaren begeleid heeft.


Na een toelichting over het boek en de totstandkoming ervan is er ruimte voor gesprek / discussie / vragen.

PRIJS? gratis toegang | inschrijven niet nodig

(meer…)

Reparatiewerken website LEJO

Gepost op 30 Sep 2015 door in Experience-trajecten, Lejo, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

Wegens reparatiewerken als gevolg van een stroomuitval zijn onze online-diensten tijdelijk niet beschikbaar of onvolledig, waarvoor onze excuses.

Onze actuele online-bevraging “Wat denk JIJ van LEJO?” bereik je
via deze link. (meer…)

Joker steunt LEJO tijdens de warmste week van het jaar “Music For Life”! Help jij ook mee?

Gepost op 03 Dec 2014 door in Experience-trajecten, Lejo, Neboboot, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

banner music for life

Waarvoor wordt het ingezamelde materiaal en geld gebruikt?

Het materiaal en de centjes die Joker via de Music For Life-campagne 2014 inzamelt, zal gebruikt worden om een inleefreis naar Marokko in juli te ondersteunen. De jongeren betalen zelf slechts maximaal €300, de rest wordt bijgepast door LEJO. Ook het nodige reismateriaal kunnen ze uitlenen bij LEJO. Je begrijpt al waarvoor we jou steun nodig hebben!

Over de inleefreis naar Marokko

In juli 2015 is het dan zo ver: 5 LEJO-jongeren en 7 jongeren van Tumult vzw trekken samen op reis. De Tumult- en LEJO-jongeren worden gemengd en verblijven in groepjes bij verschillende gastgezinnen. Ze doen er onder andere vrijwilligerswerk in de plaatselijke speelpleinwerking, bezoeken de steden Berkane (bekend om zijn appelsienen), Ras Kebdana (charmant vissersstadje), de kust in Saïdia en maken bergwandelingen. Het contact tussen beide groepen jongeren én de plaatselijke gastgezinnen levert vast een boeiende wisselwerking op, zeker omdat de groep ook het Suikerfeest zal mogen meevieren!

Praktisch: hoe kan ik Lejo steunen?

Je kan de Joker Music For Life actie steunen op twee verschillende manieren:

1. Lever je oude reisbenodigdheden in

Verzamel reismateriaal voor Lejo reizen

Heb je nog een trekkingsrugzak liggen die je niet meer gebruikt, een slaapzak waar je al een paar jaar niet meer in bent gekropen, een paar stapschoenen dat niet meer past, gamellen of kookmateriaal waar een worst nog goed mee gebakken wordt, gasvuurtjes of lampjes om wat licht in de duisternis te brengen, een tent op rust ? Steun dan LEJO door je oude reisbenodigdheden die nog in goede staat zijn binnen te brengen in één van de Joker-reiskantoren of op het Anders Reizen kantoor. Dit kan je doentussen 8 en 16 december. LEJO selecteert hieruit al het materiaal dat ze zelf kunnen gebruiken op hun reizen.

2. Koop tweedehands reisspullen voor een mooi prijsje

Het tweedehands reismateriaal dat LEJO niet kan gebruiken, wordt op zondag 21/12 verkocht in het Joker-reiskantoor in Gent. Kom dus zeker een kijkje nemen op deze verkoop en tik toffe reisspullen die al een stukje van de wereld gezien hebben op de kop! De opbrengst gaat uiteraard integraal naar LEJO. Diezelfde dag is het trouwens koopzondag in Gent, dus waarom niet even binnenspringen tijdens je shopdagje?

(meer…)

Hart boven hard

Gepost op 20 Okt 2014 door in Experience-trajecten, Lejo, Neboboot, Persoonlijke ontwikkelingstrajecten, Vrijetijdswerking

LEJO verkiest resoluut hart boven hard!

Ook wij stellen de huidige tendens van een te enge, economische kijk en beleidsmaatregelen in vraag. Deze visie raakt ons op meerdere manieren ‘recht in het hart’.
We willen het opnemen voor de gelijkwaardigheid, solidariteit en zuurstof die we essentieel vinden in een maatschappij die er ook één wil zijn voor ons en onze jongeren.

Wil jij, net als ons, deze actie ondersteunen?
Klik dan verder voor meer info en/of teken de petitie hier:http://www.hartbovenhard.be/onderteken/

Hart boven hard FB banner

vzw LEJO
Antwerpsesteenweg 701
9040 Sint-Amandsberg
info@lejo.bewww.lejo.be
tel: 09/223 21 54
fax: 09/225 88 34

© 2016 LEJO vzw

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 ??